Dr. Ozana şi Cristian Moraru au fost invitaţi să susţină prezentări la Congresul Naţional al Societăţii Oftalmologilor din Africa de Sud (OSSA)
Bucureşti, 27 martie 2014 – În perioada 21-23 martie, doctorii Ozana și Cristian Moraru au fost invitați la Congresul Naţional al Societăţii Oftalmologilor din Africa de Sud (OSSA), la care au participat peste 800 de oftalmologi sud-africani şi din alte peste 10 ţări africane şi europene.
Pe parcursul a două ore de prezentări powerpoint şi video, doctorii Ozana și Cristian Moraru şi-au împărtăşit experienţa de la Centrul oftalmologic Oculus din Bucureşti, în domeniul celei mai noi tehnologii mondiale în chirurgia cataractei și a implantelor oculare, Suita Cataractă Refractivă. Oculus este unul dintre cele trei centre europene care dețin și aplică în operații în mod curent această tehnologie revoluționară, respectiv unul dintre cele 7 la nivel mondial.
De asemenea, doctorii români au demonstrat şi aplicarea în practică a acestei noi tehnologii, pe cazuri foarte dificile din punct de vedere chirurgical. Specialiştii români au explicat tehnologia siota Cataracta Refractivă asistată prin sistemul de ghidaj tip GPS pentru centrarea operației și poziționarea perfectă a cristalinului artificial, cea mai indicată în cazul cazurilor de cataractă foarte avansată.
Prezentările doctorilor români au fost extrem de apreciate şi au suscitat numeroase întrebări şi interes din partea oftalmologilor prezenţi.
Despre Oculus:
Înfiinţat în 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinică de microchirurgie oculară din România şi cea mai mare clinică oftalmologică privată din ţară, atât ca personal, numărând 57 de angajaţi, cât şi prin amploarea serviciilor medicale (consultaţii şi operaţii): 8 cabinete în care sunt consultaţi şi trataţi zilnic în medie 200-250 pacienţi, două săli cu trei mese operatorii, efectuându-se aproximativ 550-650 operaţii pe lună. Clinica oferă servicii acoperind aproape întreaga gamă de specialităţi medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractivă, chirurgia dezlipirii de retină şi tratamente laser pentru afecţiuni vitro– retiniene.