Performanţă pentru medicina românească: operaţia live realizată de dr. chirurg Ozana Moraru în cadrul Innovation Day de la Barcelona a fost transmisă în direct la Congresul Internaţional al Societăţii Franceze de Oftalmologie
Colectivul Centrului oftalmologic Oculus a participat la prestigioasele congrese ESASO şi IMO (Instituto de Microchirurgia Ocular) de la Barcelona
Bucureşti, 21 mai 2014 - Echipa de chirurgi ai Centrului oftalmologi Oculus a participat recent la două congrese internaţionale de mare prestigiu, unde a reprezentat România cu profesionism şi recunoaştere: în perioada 5-9 mai a.c., Oculus a fost prezentă la prestigiosul congres ESASO (European School of Advance Science in Ophthalmology) de la Barcelona, iar în intervalul 9-10 mai, tot la Barcelona, la o interesantă conferinţă dedicată celor mai noi tendinţe şi orientări ştiinţifice în chirurgia oftalmologică, numită "Innovations Day".
“Cele două congrese recente de la Barcelona au propulsat practic România pe harta oftalmologiei europene, a profesioniştilor recunoscuţi de către întreaga comunitate medicală din Europa. Ne bucurăm că elita oftalmologiei europene a putut viziona live o operaţie extrem de dificilă şi specializată, realizată de un chirurg român. Am pus sufletul şi toată dedicaţia mâinilor mele pentru ca această operaţie să poată fi urmărită live de 2.000 de oftalmologi europeni. România este cu adevărat la vârf în oftamologia europeană, şi acest lucru nu poate decât să ne onoreze şi să ne bucure“, a declarat dr. Ozana Moraru la revenirea în țară.
În cadrul Congresului ESASO(European School of Advance Science in Ophthalmology), ediţia 2014, Dr. Ozana Moraru a fost invitată să susţină două cursuri având următoarele teme: operaţia cu FemtoLaserul în cele mai dificile cazuri de cataractă, respectiv metode de rezolvare a astigmatismului asociat cataractei. Este pentru prima dată când un oftalmolog român e invitat să susţină cursuri în străinătate, la cel mai înalt nivel ştiinţific şi profesional. Dr Ozana Moraru a evoluat în cadrul panelului “Cataract and Intraocular Refractive Surgery” cu lucrările “Operaţia de cataractă asistată de Femtolaser în cazurile complicate“, respectiv “Lucrul asupra astigmatismului în timpul operaţiei de cataractă“.
Colectivul Oculus s-a remarcat printr-o evoluţie excelentă si în sesiunea de chirurgie Live "Innovations Day", întrunire oftalmologică la cel mai înalt nivel ştiinţific din ţările EURMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). Oculus a fost reprezentată la eveniment de către Dr. Cristian Moraru, Dr. Ozana Moraru, Dr. Mădălina Iliescu şi Asistent Adina Enache.
O mare performanţă pentru România este faptul că, dintre cele şase operaţii prezentate de colegii din ţările EURMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), care aveau loc în acelaşi timp, dar la Paris, în cadrul sesiunii de chirurgie Live "Innovations Day", operaţia realizată de Dr. Ozana Moraru a fost selectată să fie transmisă în direct la Congresul Internaţional al Societăţii Franceze de Oftalmologie. Astfel, un număr de aproximativ 2.000 de oftalmologi europeni au privit la această operaţie realizată cu cea mai nouă tehnologie: Suita Cataracta Refractivă, FemtoLaserul şi sistemul de ghidaj tip GPS Verion. Dr. Moraru a fost ajutată în timpul operaţiei de Dr. Mădălina Iliescu, un tânăr chirurg al echipei Oculus, şi de asistenta Adina Matei.
Despre Oculus:
Înfiinţat în 1993, Centrul oftalmologic Oculus este prima clinică de microchirurgie oculară din România şi cea mai mare clinică oftalmologică privată din ţară, atât ca personal, numărând 57 de angajaţi, cât şi prin amploarea serviciilor medicale (consultaţii şi operaţii): 8 cabinete în care sunt consultaţi şi trataţi zilnic în medie 200-250 pacienţi, două săli cu trei mese operatorii, efectuându-se aproximativ 550-650 operaţii pe lună. Clinica oferă servicii acoperind aproape întreaga gamă de specialităţi medicale oftalmologice: chirurgia cataractei, chirurgia glaucomului, chirurgia refractivă, chirurgia dezlipirii de retină şi tratamente laser pentru afecţiuni vitro– retiniene.